Programma

Dagvoorzitter Jacqueline Roelofs, voorzitter van de Innovatieraad

09.15 uur

Inloop en ontvangst

10.00 uur

Opening door Jacqueline Roelofs

10.15 uur

Start deelsessies: De halfjaarlijkse controle op basis van de zes nieuwe innovatieprojecten van 2019

11.45 uur

*Future Libraries Lab

12.30 uur

Lunch

13.15 uur

Nate Hill, METRO New York

14.00 uur

NBD Biblion presenteert een spannende Dragons' Den met de vijf winnaars van de voorronden van NBD Biblion Innovation Challenge 2020

15.00 uur

Pauze

15.15 uur

**Prijsuitreiking NBD Biblion Innovation Challenge 2020

15.25 uur

Zet de kroon op je werk! Een kijk op de vier prijswinnende proeftuinen uit 2019

15.45 uur

Slotakkoord: de grote innovatiequiz!

16.00 uur

Afsluiting en borrel

*Future Libraries Lab

Het Future Libraries Lab (FLL) is een samenwerking tussen TU Delft en de Koninklijke Bibliotheek (KB) met als doel om een creatieve hotspot te creëren waar design, wetenschap en innovatie samenkomen. Wetenschappers en studenten van TU Delft voeren innovatieve projecten uit, in samenwerking met bibliotheken die de vraagstukken leveren. De KB, als regisseur in het stelsel van openbare bibliotheken, vormt de brug naar openbare bibliotheken en draagt hiermee bij aan de innovatieslag in de sector. Bibliotheken worden daarom ook van harte uitgenodigd om zich aan te sluiten bij het FLL. Het FLL start met het project de ‘Parels van Drenthe’ in samenwerking met de Drentse bibliotheken. Het FLL start met het project de ‘Parels van Drenthe’ in samenwerking met de Drentse bibliotheken en automatische beeldbeschrijvingen in het kader van passend lezen.

Om 12.15 uur is de feestelijke lancering van Future Libraries Lab.

**NBD Biblion Innovation Challenge 2020: Smart Library

NBD Biblion presenteert de finale van de NBD Biblion Innovation Challenge 2020. Uit de voorronden zijn uit 22 inzendingen 5 finalisten geselecteerd die tijdens de bijeenkomst hun project pitchen aan een jury en het publiek.
Een jury met deskundigen op het terrein van data en bibliotheken stelt in een Dragons’ Den opstelling de vragen, het publiek stemt mee. De prijswinnaar wordt na de pauze bekend gemaakt en ontvangt een cheque om het project verder te ontwikkelen.